Rakkaat seuralaiset,

on tullut aika luovuttaa puheenjohtajan mantteli eteenpäin ja palata takaisin aktiiviharrastajaksi. Olen ollut yhteensä neljä ellei peräti jopa viisi vuotta seuran hallituksessa, joista viimeiset kolme puheenjohtajana. Tämä on pitkä aika millä tahansa mittapuulla ja ikäänkuin kiteyttääkseni ja vetääkseni yhteen nämä tapahtumarikkaat vuodet haluan sanoa kaksi asiaa, joiden toivon jäävän seuran jäsenten muistiin.

1) Seuramme on silta idän ja lännen välillä

Ei ole mikään sattuma, että Mestarimme Lü Baochun päätti rantautua juuri tänne Suomeen. Jos joskus löydätte itsenne yön pikkutunteina samasta pöydästä Mestarin kanssa niin pyytäkää häntä kertomaan teille tarina siitä, miten hän sattui tulemaan juuri tänne.

Elämä soljuu tuntemattomia polkujaan pitkin ja suuri Dao siirtelee meitä kuin oljesta tehtyjä nukkeja mutta luovasta kaaoksesta huolimatta kaikella on suunta, pyrkimys. Suomi on aina seissyt idän ja lännen välissä. Me elämme länsimaiseen arvoyhteisöön lukeutuvassa vakaassa demokratiassa, joka on monella mittarilla maailman parhaita paikkoja asua. Kenties tämän yltäkylläisyyden mahdollistamana seuramme jäsenet ovat käyttäneet vuosia ja vuosikymmeniä oppiakseen muinaisia kiinalaisia terveys- ja kamppailulajeja. Kehoa vahvistavia taitoja ei voi erottaa mielen ja hengen taidoista, joihin ne perustuvat. Silta, jota olemme uutterasti rakentaneet kulkee yhtä paljon mannerten ja vuosisatojen välillä kuin ihmisen sisällä.

Me olemme hyvin etuoikeutettuja, kun olemme päässeet osaksi näin rikasta ja elinvoimaista perinnettä. Meidän velvollisuutemme on vaalia tätä perinnettä, jotta se säilyisi tuleville sukupolville.

2) Yhdessä olemme vahvempia

Gongfu-perhe viittaa yhteisöön, jonka jäsenten elämät ja ihmissuhteet ovat nivoutuneet yhteen vuosikausia jatkuneen treenaamisen seurauksena. Tämä saattaa tuntua aluksi vähän hassulta ajatukselta yksilöllisyyttä ja riippumattomuutta korostavassa nykymaailmassa mutta se on elintärkeää. Perhe joustaa ja hillitsee, ruokkii ja työntää eteenpäin silloin kun ihmisen on ylitettävä itsensä.

Kukaan meistä ei ole oppinut gongfua tyhjiössä vaan osana perhettä. Ja kenties kaikista parasta perheessä on se, että siitä tulee meidän näköinen. Me voimme yhdessä päättää, millaisiin asioihin me haluamme panostaa. Sen tähden kannustan kiinnostuneita harkitsemaan, löytyykö kiinnostusta lähteä mukaan seuran hallitukseen suunnittelemaan tulevien vuosien toimintaa. Voin vakuuttaa, että työ palkitsee tekijäänsä tässäkin suhteessa.

Toivotan kaikille hyvää uutta vuotta ja ennenkaikkea hyviä treenejä! Ja myös paljon vastoinkäymisiä ja hankaluuksia, sillä niiden kautta rauta karaistuu. Moikkaillaan ensi vuonna!

-Antti Seitamaa

Ylitä rajasi

Tutustu kursseihin