Mestari Lü Baochunin kahdeksas pääsiäisleiri seuraa Taijin viiden askeleen ohjelmaa, jossa harjoittelu etenee ulkoisesta harjoituksesta asteittain sisäiseen harjoitukseen. Pääsiäisleiri on ainutlaatuinen tilaisuus kaikille Taiji-harjoittelijoille päästä hyötymään mestari Lün välittämästä ikivanhasta traditiosta sekä sisäisen harjoituksen periaatteista ymmärrettävässä ja helposti omaksuttavassa muodossa. Mestari Lün viiden askeleen opetusohjelma etenee hallitusti perusasioiden ymmärtämisestä ja sisäistämisestä kohti Taijin sisäisen liikkeen löytämistä, hallitsemista ja käyttöönottoa. 

Leirillä on kaksi erillistä tasoryhmää: perusteet ja edistyneet. Aloitamme harjoittelun perjantaina yhtenä ryhmänä ja keskitymme tutkimaan kahden ensimmäisen askeleen, asennon ja liikkeen merkitystä harjoittelussa. Ensimmäiset askeleet ovatkin ne tärkeimmät harjoittelussa, ilman perusasioiden hallintaa on mahdotonta päästä etenemään sisäiseen harjoitukseen. 
Lauantaina Joona Sillanpää, joka on mestari Lün pitkäaikaisimpia oppilaita, jatkaa perusteet-ryhmän opettamista. Ryhmä jatkaa asennon ja liikkeen tutkimista osana muotoharjoitttelua ja vapaata liikettä. Kun riittävä rakenne, sisäinen yhteys ja liikkeen harmonia on löytynyt, ryhmä voi edetä seuraavaan askeleeseen, integroiden hengityksen ja energian harjoitteluun. Edistyneiden ryhmä jatkaa mestari Lün johdolla lauantaina leiriä tutkien hengityksen ja energian dynamiikkaa harjoittelussa. Kun ryhmä on löytänyt riittävän tason sisäisessä ja ulkoisessa harjoittelussa siirrymme Mieli-askeleeseen, joka tulee olemaan edistyneempien ryhmän pääasiallinen fokus tänä vuonna. Mestari johdattaa ryhmän syvälle mielen syövereihin, tutkimme ja löydämme tekniikoita joiden avulla opimme käyttämään mieltä osana harjoitusta. Tarkoitus ei ole teoretisoida mieltä ja seurata sen liikettä, vaan jokaisen tulisi löytää sisältään liike johon voi liittyä ja jota voi johtaa mielen avulla. Leirin lopussa käymme yhtenä ryhmänä vielä läpi kaikki askeleet.

Pääsiäisleiri on kaikille Taiji-harjoittelijoille avoin tasosta, tyylistä ja traditiosta riippumatta. Myös Qigongin harrastajat hyötyvät leiristä ja ovat tervetulleita mukaan. Perusteet-ryhmä on tarkoitettu aloittelijoista jo kokeneemmillekin harjoittelijoille, opetuskielenä on suomi ja englanti. Edistyneet-ryhmä on tarkoitettu harjoittelijoille, joilla on jo vahva perusta taijin ulkoisista periaatteista ja niiden käytöstä, ja jotka ovat valmiita sisäiseen harjoitteluun. Leirillä harjoittelemme Taijin perusperiaatteita, jotka ovat aina samat riippumatta tyylistä tai traditiosta. Tarkoituksena ei ole opiskella tai korjata sarjaa, vaan keskittyä Taijin ytimeen. Käytämme opiskelun tukena Yang-tyylin perinteisen sarjan ja Chen tyylin Yi Lu-sarjan kahta ensimmäistä osaa sekä Qigongia. Sarjojen ennalta osaaminen ei ole välttämätöntä ja halutessasi voit käyttää myös omaa sarjaasi periaatteiden harjoittelemiseen. 

TAIJIN VIISI ASKELTA

1. ASENTO on avain Taijin sisälle, se on kivijalka jonka päälle jokainen harjoitus rakennetaan. Asennon tärkeyttä harjoittelussa ei voi ylikorostaa. Oikean asennon avulla löydät tarpeellisen ulkoisen rakenteen ja ryhdin saavuttaaksesi riittävän rentouden, tasapainon ja yhtenäisyyden vartalossasi. Kaikkien nivelten tulee olla luonnollisessa asennossa, rentoutuneina ja auki.

2. LIIKE. Oikeanlaisen asennon ja rakenteen saavuttamisen jälkeen voit alkaa liikkua ylläpitäen tätä rakennetta ja yhtenäisyyttä joka hetki harjoituksen aikana. Pystyt yhdistämään muodon eri asennot toisiinsa, harmonisoimaan liikkeen ja ylläpitämään kehon ulkoisen yhteyden sarjan läpi. 

3. ENERGIA, QI ja HENGITYS. On aika tiedostaa hengityksen vaikutus liikkeessä ja löytää hengityksen luonnollinen rytmi; hengitystä ei muuteta vaan sitä seurataan. Hengitys sulautuu liikkeeseen, se aloittaa ja lopettaa liikkeen; luonnollisesti ja rennosti – ei pakottaen. Riittävän rentoutumisen seurauksena Energia (Qi) ilmenee kehossasi ja alkaa liikkua hengityksen tahdissa, lopulta energian liike liikuttaa kehoasi. Olet astunut Taijin sisäiseen harjoitukseen. Sisäinen liikkeesi ilmenee ulkoisena liikkeenä.

4. MIELI, YI. Kolme ensimmäistä askelta ovat kesyttäneet poukkoilevan mielesi ja harjoituksen aikana koet syvää rentouden, ykseyden ja sisäisen rauhan tunnetta. Pystyt tarttumaan kiinni energiaan ja aktiivisesti liikuttamaan sitä mielesi avulla. Mieli johtaa energian liikettä. Energian liike ilmenee ulkoisena liikkeenä. 

5. SHEN, HENKI. Shen on taso jonka vain harvat Taijin harjoittelijat ovat saavuttaneet. Sitä ei voi kuvailla sanallisesti tai harjoitella teoreettisesti. Kun neljä ensimmäistä askelta ovat valmiit, Shen ilmestyy.

Taijin viisi askelta ovat jatkumoa. Et voi saavuttaa toista askelta jos et ole saavuttanut riittävää ymmärrystä ja kokemusta ensimmäisestä askeleesta. Siltikin jokainen askel jatkaa kehitystään vuosien harjoittelun ja läpi elämäsi. Askeleen taaksepäin ottaminen ja paluu juurille ei ole virhe. Päinvastoin, me kaikki joudumme Taiji-matkamme aikana ottamaan askelia myös taaksepäin. Kenelläkään ei ole täydellistä/absoluuttista asentoa tai liikettä, mutta oikean harjoittelun ja ohjauksen avulla kaikilla on mahdollisuus päästä lähelle päämäärää.

Mestari Lü Baochun on perinteisten kiinalaisten kamppailulajien elävä legenda, joka on harjoittanut kamppailulajeja koko elämänsä, ja Taijia yli 30 vuoden ajan. Mestari Lün tietotaito Taijin sisäisestä voimasta, meditaativisesta puolesta ja kamppailutaidosta sekä hänen sujuva englannin kieli ja helposti lähestyttävä olemus takaavat kaikille osallistujille varman etenemisen Taiji-polullaan. Mestari painottaa opetuksessa oppilaiden kysymysten tärkeyttä ja antaa henkilökohtaista tukea ja opetusta kaikille harjoittelijoille.

Joona Sillanpää on harjoitellut Taijia mestari Lün oppilaana yli 15 vuoden ajan ja toimii opettajana Baji ry:n Taiji-kursseilla. Joona harjoittaa Qigongia, Taijin Yang- ja Chen tyyliä ja on saavuttanut vahvan tietotaidon ja kokemuksen Taijin ulkoisista ja sisäisistä periaatteista. Myös sisäisen voiman käyttö esim. push handsissä on Joonan osaamisaluetta. 

Tarkka opetusaikataulu löytyy tekstin alaosasta. Aamut aloitetaan 1h qigong harjoittelulla, joka toteutetaan yhteisesti. Taiji-tunnit pidetään samassa tilassa kahdessa eri tasoryhmässä. Henkilökohtaisia kysymyksiä harjoittelusta ja filosofiasta kannattaa tunneilla vapaasti esittää. Jos sää suosii, niin harjoittelemme myös ulkona. Sunnuntaina järjestetään yhteinen illanvietto.

Leiriin hintaan kuuluu 23h harjoittelua, majoitus, ruokailut (3 x aamiainen, 4 x lounas, 3 x illallinen, 3 x iltapala), rantasauna sekä Easter Camp t-paita. Majoitus tapahtuu 1-2 hengen huoneissa (1hh/2hh) opisto- tai huoneistohotelli -majoituksessa. Leirille on mahdollista osallistua myös ilman majoitusta (ruokailut supistettu – pe: päivällinen, la&su: aamiainen, lounas, päivällinen, ma: ei ruokailuja). Leiri järjestetään Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla, www.kisakallio.fi. Kimppakyytejä järjestetään Helsingistä.

AIKATAULU

Perjantai 15.04.2022
10.00-12.00 Saapuminen
12.00-13.30 Lounas 
13.30-17.00 Harjoittelu  
17.00-19.00 Päivällinen
19.00-21.00 Harjoittelu 
21.00-22.00 Iltapala

Lauantai 16.04.2022
8.00-9.00 Qigong
9.00-10.30 Aamupala
10.30-13.00 Harjoittelu
13.00-15.00 Lounas 
15.00-17.30 Harjoittelu
17.30-19.00 Päivällinen
19.00-21.00 Harjoittelu
21.00-22.00 Iltapala

Sunnuntai 17.04.2022
8.00-9.00 Qigong
9.00-10.30 Aamupala
10.30-13.00 Harjoittelu 
13.00-15.00 Lounas  
15.00-17.30 Harjoittelu 
17.30-19.00 Päivällinen
19.00-20.30 Harjoittelu
20.30 – Iltapala ja yhteinen illanvietto

Maanantai 18.04.2022
8.00-9.00 Qigong
9.00-10.30 Aamupala

Check-out ennen harjoittelua

11.00-14.00 Harjoittelu
14.00-15.00 Lounas 
15.00 Pääsiäisleiri päättyy

HINNAT 
Perusteet – 2hh opisto 491€ / 2hh hotelli 511€ / 1hh opisto 565€ / 1hh hotelli 586€ / ei majoitusta 378€
Edistyneet – 2hh opisto 561€ / 2hh hotelli 581€ / 1hh opisto 635€ / 1hh hotelli 656€ / ei majoitusta 448€

Ilmoittautuminen viimeistään 29.3.2022 oheisella e-lomakkeella. Lisäinformaatiota, huonejärjestelyt ja kimppakyydit: heikki.poussa@gmail.com.

Maksu viimeistään 29.3.2022. 
Tilitiedot: Baji ry, IBAN: FI7831313002425577, BIC: HANDFIHH, 
viestikenttään: Pääsiäisleiri, perusteet/edistyneet, 2hh/1hh, opisto/hotelli/ei majoitusta.

Nähdään siellä!

Ylitä rajasi

Tutustu kursseihin