Yhdessä kohti kehitystä

Baji Ry:ssä me uskomme kehitykseen ja kasvamiseen yhdessä, jokainen omin vahvuuksinensa ja heikkouksinensa. Ketään ei jätetä jälkeen, vaan paras opetus on omalla arvoasteikollamme sitä, joka auttaa jokaista löytämään juuri hänelle sopivan tien. Tätä kautta yhdessä olemme enemmänkin yhtä suurta perhettä, kuin seuraa.

Baji ry ei ole vain kamppailulajiseura. Se on kuin suuri perhe, johon kuuluu  erilaisia ihmisiä eri tavoitteineen ja taustoineen. Meitä kaikkia yhdistää intohimo kiinalaiseen kulttuuriperinteeseen, kamppailuun ja itsensä kehittämiseen. Seura ei ole pelkästään paikka harjoitella vaan myös elävä yhteisö, joka tukee ja ohjaa jäsentensä henkilökohtaista kehitystä. Keskipisteessä on mestari Lü ja hänen opetuksensa. Baji ry:n perheeseen kuuluu oppilaita ympäri Suomea ja Eurooppaa.

Baji ry on perustettu vuonna 2001 sen jälkeen, kun mestari Lü vieraili Suomessa ensimmäisen kerran Helsingin Yliopiston kutsumana kamppailulajien luennoitsijana. Lün kamppailutausta herätti laajalti mielenkiintoa kuuntelijoissa, erityisesti ryhmässä innokkaita nuoria miehiä, joista myöhemmin tuli Baji ry:n perustajajäseniä. Samat nuoret miehet ehdottivat mestari Lülle uuden yhdistyksen perustamista ja pyysivät tätä opettajaksi. Nuorten innokas asenne vakuutti mestari Lün, joka myös Suomen luonnosta viehättyneenä muutti perheineen puolen vuoden päästä Helsinkiin.

Seura täytti vuonna 2016 15 vuotta. Samalla mestari Lü täytti 60 vuotta – eli hän on elänyt ja opettanut neljäsosan elämästään Suomessa. Viimeisen 15 vuoden aikana Lün maine poikkeuksellisen taitavana opettajana on levinnyt laajalle. Olemme järjestäneet satoja tapahtumia ja leirejä ympäri Eurooppaa. Yksi kokonainen sukupolvi on kasvanut Lün opissa ja jakaa sitä nyt eteenpäin. Meillä on ollut ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa siltaa idän ja lännen kulttuurien välillä.

Tunnetko saman kipinän? Olitpa sitten eläkeläinen tai murrosikäinen, kokenut kamppailija tai penkkiurheilija, haetpa henkistä kasvua tai tehokasta itsepuolustustaitoa – tervetuloa tutustumaan.

Ylitä rajasi

Tutustu kursseihin