SAAPUMINEN JA MAJOITTAUTUMINEN

Tarkoituksena on majoittua samaan hotelliin. Perinteisesti ollaan majoittauduttu Badianba nimiseen hotelliin, joka sijaitsee Muxidi nimisen metroaseman lähellä. Lü lähtee kesäkuun alkupuolella nimilistan kanssa Pekingiin ja varaa meille Badianba hotellista huoneet.

Jos olet itse varannut tai varaamassa hotellia 10.­-13. kesäkuuta väliseksi ajaksi, niin ole hyvä ja ilmoita siitä meille osoitteeseen spokesperson(ät)baji.info otsikolla “majoittautuminen pekingissä” ja viestiin tietoa että sinulla on oma hotellivaraus. Muussa tapauksessa oletamme että majoittaudut meidän kanssa Badianba hotellissa.

Hotellin osoite
Badianba Hotel (Sanlihe branch)
26 Yuetan S St, Xicheng Qu, Beijing Shi, China

Osoite kiinaksi
北京8.8酒店三里河店
北京市西城区月坛南街26号院2

Hotellihuoneiden hinnat vaihtelee. Huoneen hinta on noin 500 yuan / yö. Huoneeseen mahtuu 2 henkeä majoittumaan. Hotelliin sijaitsee lähellä Muxidi 木樨地 nimisen metroaseman lähellä, joka on Pekingin metron linja 1:n varrella.

Lentokentältä on metroyhteys kaupunkiin, ja reitti hotellille on seuraava

Terminal 2 tai Terminal 3 Airport Express
Vaihto Dongzhimen 东直门 asemalla ja siirrytään kakkos linjaan ( Line 2 )
Vaihto Fuxingmen 复兴门asemalla ykkös linjaan kohti länteen ( Line 1 )
Saavut Muxidi 木樨地 asemalle.
Muxidi asemalta enään noin 5 minuutti kävelymatka Badianba hotelille

Pekingin metrokartta
https://www.travelchinaguide.com/images/map/beijing/beijing­subway.gif
Linja 2 on ns kehärata, joten siinä ei ole juurikaan väliä mihin suuntaan metro liikkuu, kunhan suorittaa vaihdon Fuxingmen 复兴门 asemalla.

10.­-13. kesäkuuta
10. kesäkuuta klo 13 on tapaaminen Badianba hotellin aulassa ja Lü avustaa huoneiden kanssa. Hotellille pitää maksaa paikan päällä paikallisella valuutalla. Jos saavutte myöhemmin, niin ei hätää, olemme lähellä hotellin aluetta. Lähetä saapumistiedot ja sijaintisi tekstiviestillä numeroon +358 41 515 3538 (Kari), niin joku meistä tulee sinua vastaan.

10.­13. kesäkuuta välisenä aikana harjoitellaan paikallisessa puistossa ja tehdään mahdollisesti päiväreitkiä lähellä oleviiin kohteisiin.

14.­-16. kesäkuuta
Kansainvälinen Taiji & Baji seminaari pidetään Honghe International Sport Centerissä. Sovitaan Pekingissä vasta miten menemme paikan päälle.

Seminaarin hinta on 485€, joka maksetaan paikan päällä käteisellä. Hintaan sisältyy kolmen päivän harjoitukset, ateriat, t­-paita ja kaksi yötä neljän tähden hotellissa.

16. kesäkuuta
Seminaarin jälkeen lähdemme kohti Luoyangia, joka sijaitsee 800km Pekingistä. Jäämme matkan varrella Handan nimiseen kaupunkiin yöksi, koska Kiinan liikennemääräykset kieltävät valtatiellä liikkumisen klo 24 jälkeen.

17.­-19. kesäkuuta
Luoyangissa meitä odottaa paikallinen kulttuurijärjestö, joka järjestää meille majoituksen sekä ruokailun. Tutustumme paikallisiin ihmisiin ja käymme heidän kanssaan kulttuurivaihtoa niin baji kuin taijin merkeissä. Seuraavana päivänä palamme Handaniin, jossa tapaamme Yang -taijin harrastajia.

19.-­23. kesäkuuta
Palaamme Pekingin Badianba hotelliin. Tämän jälkeen voimme edelleen tehdä päiväretkiä lähellä oleviin kaupunkeihin, harjoitella puistoissa ja samalla harjoittaa vähän turismia.

Viisumi
Viisumihakemusta varten noudattakaa oman maan Kiinan suurlähetystön ohjeistusta. Kiinan suurlähetystö vaatii nykyään hakemukseen myös tulosteen hotellivarauksesta. Baji ry ei valitettavasti pysty varaamaan ihmisille hotellia ennakkoon, joten viisumia varten pitää luoda varaus jonka voi perua saatuaan viisumin. Tälläisen varauksen voi tehdä esimerkiksi http://booking.com sivustolla. Saatuaan viisumin voitte sitten perua tehdyn hotellivarauksen. Ennen varausta varmistakaa, että valitussa hotellissa on mahdollisuus ilmaiseen peruuttamiseen .

Virallinen ohjeistus viisumin hakemiseen löydät oman maan suurlähetystöstä:

Finland
http://www.chinaembassy­fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/t1486813.htm

France
http://www.amb­chine.fr/fra/

Sweden
http://www.chinaembassy.se/eng/lsfw/swe123/

Great Britain
http://www.chinese­embassy.org.uk/eng/visa/

United States of America
http://www.china­embassy.org/eng/visas/

Italy
http://it.china­embassy.org/ita/

HYÖDYLLISTÄ TIETOA

Valuutta, kortit ja maksaminen.
Kiinan valuutta on Yuan (CNY ¥). Valuuttaa saa nostettua yleisillä kansainvälisillä luottokorteilla pankkiautomaateista. Ennen reissua kannattaa kuitenkin verkkopankista päivittää kortin profiilia niin, että kortin käyttö Kiinassa on mahdollista. Luottokorttien käyttämistä kaupoissa kannattaa ensisijaisesti välttää.

Ryhmässä liikkuminen, ruokailu
Mestari Lü toimii matkaoppaana. Pekingissä liikutaan pääasiassa metrolla. Matkalippujen ja ravintolalaskuja varten Lü:lla on rahastopussi, johon suoritetaan säännöllisesti rahankeräys sitä mukaan kun se tyhjenee. Mestari Lü hoitaa lippujen hankinnan rahastopussissa olevilla rahoilla. Ravintoloissa ruokatilaukset hoitaa Lü ja myös ihmisten ruokavaliot otetaan huomioon (muistakaa ilmoittaa oma erikoisruokavaliosi). Ruokailuun liittyvästä etiketistä sen verran, että syöminen alkaa vasta kun kaikki annokset ovat pöydällä.

Tulkki
Ryhmässä on muutama henkilö, jotka osaavat sekä kiinaa että englantia. Nämä henkilöt tarjoutuvat auttamaan silloin, kun käännöstyötä tarvitaan. Muistakaa, että kääntäjiä on vain rajallinen määrä, joten välillä joutuu odottamaan puheenvuoroa.

Yksin liikkuminen
Peking on kansainvälinen suurkaupunki, jossa luonnollisesti tapahtuu rikoksia ja väkivaltaa. Hätänumeroon soitettaessa luurin toisella puolella ei välttämättä ole englantia puhuvaa henkilöä. Lisäksi nyrkkisääntönä on, että jos tuntematon ihminen tulee juttelemaan, niin on parasta olla piittaamatta heistä vaikka kuinka olisivat kiinnostuneita sinun taustastasi tai kulttuurista. Pekingissä petos, varkaus ja ryöstöt ovat edelleen arkipäivää.

Paras tapa liikkua on käyttää metroa. Metron kanssa tiedät paljon matkat maksaa ja metron kartasta näet aina mihin olet menossa. Taksit ovat usein ongelmallisia, joten välttäkää niitä, ellette halua jatkuvasti kinastella hinnasta tai muuten vaan joutua väärään paikkaan.

Voitte siis liikkua vapaasti Pekingissä, mutta silloin liikutte aina omalla vastuulla.

Internet
Kiinassa on tiukka internet­sensuuri ja suuri osa meidän käyttämistä palveluista kuten Google, Gmail, Whatsapp, Youtube, Facebook ja Instagram eivät toimi. Vuoden 2017 jälkeen Kiina on tiukentanut VPN politiikkaa entisestään, jolloin aikaisemmin hyväksi todettujen VPN-sovellusten toimintaa estettiin iOS ja Android sovelluskaupoista.

Ylitä rajasi

Tutustu kursseihin