Seura vailla vertaa

Kehonhuolto, hyvinvointi, itsepuolustus, kamppailu. Jos jokin näistä tuntuu asialta jota etsit, Baji ry on seura sinulle.

Meitä on moneksi. Osa hakee hyvää fiilistä ja rentoutta, osa haluaa oppia raskainta kamppailutaitoa. Saat huipputason opetusta mutkattomassa ilmapiirissä. Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet, opetuksessa otetaan huomioon jokaisen yksilölliset vahvuudet ja heikkoudet. Taitava opettaja ja hyvät harjoittelukaverit auttavat oivaltamaan asioita. Sinä teet sen itse, mutta yhdessä muiden kanssa.

Hyvinvointia edistävät lajit

Baji ry tarjoaa korkeatasoista opetusta terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Pääopettajamme Lü Baochun on suoraan alenevassa polvessa ikivanhan kiinalaisen perinteen mestari. Etsitpä sitten tasapainoa hektisille arjelle, hyvää liikunnallista harrastusta tai mahdollisuutta syventyä paremmin omaan itseesi, opettamamme lajit auttavat sinua eteenpäin omassa tilanteessasi. Kuntosi kohenee, opit hallitsemaan stressiä ja keskittymään olennaiseen. Kiinalaiset lajit ovat mainio tie oman itsen tutkiskeluun. Ota kanssamme ensimmäiset askelet elämämittaisella matkalla kohti henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tasapainoa.

Yang Taiji

Meditatiivista liikettä ja sisäistä rauhaa, rentouden ja sisäisen voiman etsimistä.

Chen Taiji

Kamppailullisempi, alkuperäinen taiji, jossa yhdistyvät meditatiivinen rentouden etsintä ja taistelutaidon kehonhallinta.

Qigong

Rauhallinen terveyttä edistävä harjoitus, joka rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä sekä auttaa oppimaan oikeanlaista hengittämistä.

Kamppailulajit

Baji Ry:n kamppailulajit ovat perinteistä kiinalaista kamppailua. Kiinalaiset kamppailulajit evät suinkaan ole hautautunut historian hämäriin ja B-elokuviin, vaan on edelleen elävää perinnettä. Seuran pääopettaja Lü Baochun on suoraan alenevassa polvessa vanhojen suurmestarien oppilas, ja sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä osalliseksi tuhatvuotista perintöä.

Baji

Historiassa suosittu henkivartijoiden laji, joka perustuu yksinkertaisuuteen,
aggressiiviseen etenemiseen ja koko kehon räjähtävään voimaan.

Aselajit

Historiallisen Kiinan sotatantereilta periytyviä aseita ja tekniikoita, joita voi harjoitella rinnan muiden lajien kanssa.

Xingyi

Vanhimpia elossa olevia kiinalaisia taistelulajeja, joka perustuu suoraviivaisten tekniikoiden ja tahdonvoiman yhdistämiseen.

Tietoa kursseista

Kurssimme jakautuvat alkeiskursseihin, jatkokursseihin sekä edistyneemmille suunnattuihin kursseihin. Lisäksi on pariharjoitteluun painottuvia kursseja, joille kaikki aloittelijasta edistyneempiin ovat tervetulleita. Myös aseharjoituksiin voi osallistua tasosta riippumatta. Peruskursseille on mahdollista tulla mukaan myös kesken kauden. Ensimmäinen käyntikerta kursseilla on aina ilmainen.

Jokaisen lajin alkeiskurssilla käydään läpi lajin perusteet, jonka jälkeen harjoittelu jatkuu ja syventyy jatkokursseilla ja edistyneemmille suunnatuilla kursseilla. Alkeiskurssin aikana ja viimeistään sen jälkeen on hyvä aloittaa myös omaehtoinen harjoittelu. Seurassamme korostetaan henkilökohtaisen harjoittelun tärkeyttä yhteisten harjoitusten rinnalla. Opettaja voi näyttää tien, mutta oppilaan on itse lähdettävä sitä kulkemaan. Jokainen etenee omilla ehdoillaan ja etenee omaa tahtiaan. Jo yheisharjoituksissa käyminen vie sinua eteenpäin, mutta omakohtainen oivaltaminen ja lajiin sisälle pääseminen käy henkilökohtaisen harjoittelun tietä. Yleensä käykin niin, että taitojen karttuessa halu henkilökohtaiseen harjoitteluun syntyy luonnostaan. Kun oma oman itsen tutkiskelu, seuran opetus ja harjoittelu rinnan seurakavereiden kanssa yhdistyvät, opit monipuolisesti ja juuri sinulle luontevalla tavalla.

Baj ry:ssä ei ole ‘vyöjärjestelmiä’ tai minkäänlaisia muitakaan arvoasteikkoja. Oleellista on, että itse huomaat ja tunnet omaksuneesi asiat ja kokeneempien oppilaiden ja ohjaajien kanssa pystyt myös vahvistamaan tämän. Opettajien ja vanhempien oppilaiden puoleen on aina paikallaan kääntyä mikäli tuntuu siltä, että tarviset neuvoja.

 

Opetus peruskurssien viikkotunneilla

Opetus sisältää seuraavia harjoitteita, painotukset eri lajien kohdalla vaihtelevat:

Alkulämmittely tai valmistavat harjoitukset:
Tunnin aluksi tehdään yleensä alkulämmittely tai valmistavia harjoituksia, jotka herättelevät kehon ja valmistavat mielen keskittymään harjoitteluun.

Liikkeiden tai liikesarjan harjoittelu opettajan johdolla:
Opettajan näyttää liikkeet ja harjoittelijat toistavat liikkeet opettajan esimerkkiä seuraten. Alkeis- ja jatkokursseilla harjoitellaan liikesarjan osia tai yksittäisiä liikkeitä. Edistyneempien harjoituksissa tehdään usein koko liikesarja.

Sanallinen opetus:
Opettaja kertoo tarkemmin yksittäisistä liikkeistä, liikkeiden vaiheista ja liikkeiden taustalla olevista periaatteista ja ohjaa näin harjoittelijoita harjoituksessa. Tämän jälkeen liikkeitä tai liikesarjaa toistetaan uudelleen pyrkien pitämään läpikäydyt periaatteet mielessä.

Yksilöllinen harjoittelu ja pariharjoitukset:
Osa harjoituskerran ajasta voidaan varata myös omalle harjoittelulle ja pariharjoittelulle, jolloin harjoittelija pääsee omassa rauhassa (tai kaverin kanssa) kokeilemaan hetki sitten yhdessä opeteltuja asioita. Tällöin on myös hyvä hetki kysyä selvennyksiä opettajalta.

Ylitä rajasi

Tutustu kursseihin